У столиці Нідерландів протягом шести тижнів з 6 ранку до 23 ночі буде заборонений рух автотранспорту головною вулицею міста Веесперстраат. Експеримент має на меті перевірити, як такі обмеження вплинуть на безпеку, динаміку автомобільного руху, якість повітря та рівень шуму. Також будуть враховувати сприйняття цих змін серед мешканців Амстердама.

Про це пише ЦТС з посиланням на Тransport Рubliczny.

Обмеження діятимуть до 23 липня.

Окрім закриття Веесперстраат, це також передбачає закриття трьох прилеглих вулиць. Водночас служби охорони громадського порядку, служби порятунку та цивільного захисту як і раніше матимуть доступ на ці вулиці.

Хоча заборона автомобільного руху поширюється на частину вулиці, очікується, що це вплине на зміни автомобільного руху по всій її довжині. Тому міська влада очікує посилення труднощів у перші два тижні обмеження та подовження часу в дорозі на авто. Відповідне попередження для водіїв виведено на автомагістраль A10, яка проходить відносно близько до самого центру Амстердама, створюючи кільце навколо центру та великих районів, що прилягають до нього.

Запроваджені зміни викликали резонанс серед мешканців та підприємців, наприклад, таксистів, незважаючи на те, що анонсувалися заздалегідь.

Також влада Амстердама планує "розробити нові екологічні рішення", оскільки прогнози вказують на ризик збільшення автомобільного трафіку на 40% протягом наступних 25 років, якщо модель функціонування міста не зміниться.

До цього моменту з ранку до вечора вулицею Веесперстраат проїжджало близько 1500 автомобілів на годину.

Зазначається, що звіт з аналізом результатів експерименту має бути представлений у листопаді.

Depositphotos_13977973_L

FybhVD2WwAEFbnx

20230614145218Fybms7VX0AMZtd

FybhQBbWIAY7ZoW

FybhRftWYAwbx-W