Державна податкова служба України запропонувала пілоту Дмитру Антонову, який був командиром екіпажу Ан-225 "Мрія", сплатити 20% податку за допомогу ЗСУ з безпілотниками.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

Протягом кількох місяців льотчик через свій youtube-канал, на якому популяризує українську авіацію, проводив збір на закупівлю розвідувальних безпілотників "Лелека-100" для української армії.

За словами Антонова, всі зібрані 3 млн 300 тис. грн він перерахував фонду "Повернись живим". Фонд у свою чергу додав третину від зібраної суми та закупив чотири дрони "Лелека-100".

"Декілька днів тому на мою адресу в Києві надійшов лист від податкової служби, в якому мені пропонують заплатити 20% від зібраних коштів. Ось порахуйте скільки це. Вже всі гроші, які були зібрані, перебувають у літаках "Лелека-100", а вони літають на фронті в окремій 43-й артилерійській бригаді", - розповів пілот.

Антонов додав, що не розуміє держави у цьому питанні.

"Як проводити збір на відновлення нашої "Мрії"? Держава на це грошей не хоче давати. І виходить, що держава завдає максимальних труднощів благодійному збору", - додав льотчик.

Антонов пообіцяв розповісти про шляхи вирішення цього питання, коли розбереться у ситуації з оподаткуванням волонтерів, які збирали гроші для Збройних сил України.