Головний аеропорт Ісландії Кеплавік у Рейк’явіку впровадив унікальний спосіб посадки пасажирів у літак. Повітряні ворота поєднали два здавалося б несумісні способи - телетрап та автобус.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

Телетрап (рукав) вважається найкомфортнішим способом для посадки та висадки пасажирів. Він приєднується до терміналу і дозволяє мандрівникам прямо з терміналу критим коридором потрапити на борт літака.

Автобусом пасажирів відвозять на віддалені стоянки, де вони просто неба йдуть до літака. Такий вид посадки обирають бюджетні авіакомпанії, оскільки він дешевший, або якщо всі стоянки біля телетрапів зайняті.

В умовах суворого клімату Ісландії посадка в літак з використанням автобуса не приносить багато задоволення. Пасажирам доводиться спочатку вийти на відкритий простір, щоб сісти в автобус, проїхати кілька сотень метрів, знову вийти, а потім у сильний вітер, мороз або дощ чекати своєї черги потрапити в теплий салон літака.

Щоб зменшити перебування пасажирів на відкритому просторі, аеропорт Рейк’явіка поставив чотири телетрапи з галереями на віддалених стоянках, які не приєднані до терміналу.

Задум аеропорту такий - після приїзду до літака пасажири виходять з автобуса до спеціальної опалювальної галереї, а далі в комфортних умовах проходять телетрапом у літак. Час на відкритому повітрі зменшується, а значить, мандрівники менше мерзнуть і залишаються більш задоволеними.

144_keflavik_airbridge_bus1-768x512

144_keflavik_airbridge_bus2