Морська та портова адміністрація Сінгапуру, адміністрація портів на західному узбережжі США Лос-Анджелес та Лонг-Біч підписали договір про наміри у сфері вибудовування "зеленого та цифрового судноплавного коридору" між Сінгапуром та портовим комплексом затоки Сан-Педро. 

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Метою цієї ініціативи є просування декарбонізації судноплавної галузі та підвищення ефективності за рахунок широкого впровадження цифровізації.

Напередодні перегляду початкової стратегії Міжнародної морської організації (IMO) щодо скорочення викидів парникових газів з суден у липні 2023 року, три порти об'єднаються, щоб спільно прискорити декарбонізацію морської галузі відповідно до цілей ІМО та відповідних національних програм внесків Сінгапуру та США.

План "Зелений та цифровий судноплавний коридор" спрямований на підтримку переходу на паливо з низьким та нульовим рівнем викидів для суден, що входять до порту Сінгапуру та портового комплексу затоки Сан-Педро.

Сторони працюватимуть над тим, щоб полегшити постачання та впровадження в галузі цих видів палива, а також вивчити можливості створення необхідної інфраструктури та правила для бункерування.

Крім співпраці у пілотних та демонстраційних проектах, угода про наміри спрямована на виявлення цифрових рішень для судноплавства та розробку стандартів та передових практик для так званих "зелених" портів та бункерування альтернативним судновим паливом, включаючи обмін досвідом на міжнародних майданчиках, таких як ІМО.