За підтримки Євросоюзу відбулася тристороння зустріч Україна - Єврокомісія - Румунія щодо координації спільних зусиль з метою вдосконалення та розвитку експортних потужностей через українські та румунські канали річки Дунай.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АМПУ.

Під час зустрічи обговорили можливість спільного вимірювання глибин частин річки Дунай з представниками Румунії та України, у зв’язку з експлуатаційним днопоглиблюванням, яке нещодавно здійснила українська сторона.

Під час зустрічі заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков повідомив, що наразі роботи з експлуатаційного днопоглиблення на річці Дунай не проводяться.

Більш того, важливим було питання вдосконалення навігації, яке розглянули обидві сторони, зокрема знаходження нових шляхів покращення лоцманського проведення суден на спільному українсько-румунському секторі річки з метою збільшення кількості судозаходів у порти Дунаю.

"Розвиток ефективного та безпечного судноплавства на річці Дунай можливе лише завдяки продуктивній та злагодженій співпраці з колегами з Єврокомісії, сусідньої Румунії та Дунайської комісії", - йдеться в повідомленні.