Концерн RWE та компанія з лізингу вагонів та надання транспортно-логістичних послуг - VTG, підписали угоду про наміри щодо організації транспортування "зеленого" аміаку залізницею з майбутнього портового терміналу в Брунсбюттелі споживачам у Німеччині та сусідніх країнах.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Варіант доставки аміаку залізницею у вагонах-цистернах зручніший для промислових підприємств, оскільки не вимагає підключення до трубопроводів або виходу до внутрішніх водних шляхів.

"Зелений" аміак є важливим ключем до енергетичного переходу, оскільки його можна використовувати для декарбонізації багатьох промислових процесів. У майбутньому Німеччина імпортуватиме великі обсяги аміаку, наприклад, через майбутній термінал RWE у Брунсбюттелі. Звідти він буде розподілятися безпосередньо промисловим клієнтам. VTG має багаторічний досвід транспортування аміаку автоцистернами. Саме тому RWE та VTG спільно аналізують можливості розподілу аміаку залізницею", - пояснює комерційний директор RWE Supply Ульф Керстін.

"Крім великого значення як основного матеріалу для галузі, аміак також відіграватиме важливу роль у забезпеченні енергопостачання в найближчі десятиліття. Це частина нової енергетичної стратегії VTG, метою якої є надання нашим клієнтам найкращої підтримки в переході на стійкі промислові процеси. Разом з RWE ми хочемо показати, що великі обсяги аміаку вже можна доставити залізницею за короткий час у конкурентоспроможний спосіб із низьким рівнем викидів", - додав головний операційний директор у Європі та головний спеціаліст із безпеки у VTG вен Веллброк.

Компанії RWE та VTG у рамках підписаної угоди займуться розробкою логістичної концепції постачання, використовуючи досвід VTG у сфері перевезень рідкого аміаку у вагонах-цистернах.