В Україні з 14 грудня набувають чинності постанови Кабміну №1019 і 1299, які вносять зміни у процедуру державної реєстрації і перереєстрації транспортних засобів. Зокрема, експертне дослідження транспортних засобів з 14 грудня буде виокремлено з процедури держреєстрації, повідомив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Про це пише ЦТС з посиланням на Укрінформ.

За його словами, це не означає скасування послуги, просто з 14 грудня перед тим, як звернутися до територіального сервісного центру МВС, потрібно буде пройти і отримати дослідження транспортного засобу у фахівців експертної служби МВС. Висновок експертної служби буде чинним 10 днів.

"З завтрашнього дня буде дійсним перелік послуг, які можливо буде отримати, і де взагалі експертне дослідження не буде сенсу робити. Це, наприклад, послуги при втраті номерного знаку або втраті свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, або щодо перереєстрації транспортного засобу, яке було отримано у спадщину", - уточнив він.

Начальник ГСЦ розповів і про послуги, де дослідження фахівцями експертних служб МВС взагалі не потрібне.

До цих послуг відносяться реєстрація нового транспортного засобу, перереєстрація транспортного засобу при заміні анкетних даних власника або фізичної чи юридичної особи, зняття з обліку транспортного засобу у зв'язку з його вибракуванням, перереєстрація транспортного засобу у зв'язку з встановленням газобалонного обладнання тощо.

"Також надалі буде додана опція щодо реєстрації транспортних засобів у зв'язку з переходом права власності за договором фінансового лізингу", - зазначив чиновник.

Рудик заявив, що, наприклад, якщо особа купує новий транспортний засіб, то звертатися до експертної служби МВС нема сенсу. Буде достатньо мати з собою паспорт громадянина України, довідку про реєстрацію кода платника податку, якщо вона є, договір, що підтверджує правомірність придбання транспортного засобу, документи, які підтверджують вартість і, відповідно, конструкцію транспортного засобу.

За словами начальника ГСЦ МВС, щодо реєстрації нового транспортного засобу можно звернутися до будь-якого ЦНАПу.