У Великій Британії 1900 працівників найбільшого контейнерного порту країни, Філікстоу, розпочали восьмиденний страйк, який, як попереджають їхні профспілки та судноплавні компанії, може серйозно вплинути на торгівлю та ланцюги поставок.

Про це пише ЦТС з посиланням на Reuters.

Профспілки розпочали страйк через суперечку щодо оплати праці.

"Страйк призведе до серйозних збоїв в усьому ланцюжку постачання країни, але ця суперечка є виключно виною Felixstowe Hutchison Ports", - заявив представник профспілки докерів Unite Боббі Мортон.

Оператор Felixstowe Hutchison Ports заявив, що вважає свою пропозицію про підвищення зарплати на 7% і одноразову суму в 500 фунтів (604 долари) справедливою. Зазначається, що профспілка працівників порту, яка представляє близько 500 співробітників на наглядових, інженерних і канцелярських посадах, прийняла угоду.

Профспілка Unite у свою чергу стверджує, що ця пропозиція значно нижча за поточний рівень інфляції.

У порту заявили, що мають план на випадок надзвичайних ситуацій і працюють над тим, щоб мінімізувати збої під час страйку, який триватиме до 29 серпня.

Зазначається, що інфляція споживчих цін у Британії досягла 10,1% у липні, що є найвищим показником з лютого 1982 року, а деякі економісти прогнозують, що вона досягне 15% у перші три місяці наступного року на тлі стрімкого зростання цін на енергоносії та продукти харчування. 

Скорочення доходів уже призвело до страйків працівників залізниці та автобусів, які вимагають підвищення зарплати.