Державне агентство автомобільних доріг України, яке розмістило в червні минулого року під гарантії держави дебютні єврооблігації на 700 млн доларів зі ставкою 6,25%, після оголошення Україною про пропозицію про дворічне відстрочення виплат за її єврооблігаціями, наразі оцінює варіанти управління своїми зобов'язаннями.

Про це пише ЦТС із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Після завершення цієї оцінки цілком імовірно, що в найближчому майбутньому щодо облігацій буде аналогічний захід з управління зобов'язаннями", - йдеться у повідомленні "Укравтодору" на Лондонській фондовій біржі.

Україна у своїй пропозиції власникам її суверенних облігацій про відстрочення виплат за ними на два роки вказала, що очікує від державних НЕК "Укренерго" та "Укравтодору" аналогічної пропозиції щодо їх єврооблігацій, випущених під гарантії держави.

За даними на сайті Франкфуртської фондової біржі, у п'ятницю, 22 липня, єврооблігації "Укравтодору" котирувалися за ціною 17,64% від номіналу, що трохи нижче за котирування суверенних єврооблігацій того ж року погашення (близько 20%).