Сили оборони вночі 24 березня уразили два великі десантні кораблі "Ямал" і "Азов" в окупованому Севастополі.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Страткому ЗСУ.

"Сили оборони України успішно уразили російські великі десантні кораблі "Ямал" та "Азов", центр зв'язку, а також декілька об'єктів інфраструктури ЧФ рф у тимчасово окупованому Севастополі", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, був атакований 13-й судноремонтний завод чф рф у Севастополі, де, серед іншого, був пришвартований великий десантний корабель ворога "Ямал". За оцінками воєнної розвідки України, характер пошкоджень вдк "Ямал" носить критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт.

"Азов" - це великий десантний корабель проекту 775М, побудований у Гданську (Польща), увійшов до складу флоту у 1990 році. На борту можуть розташовуватися до 500 тонн техніки і вантажів та 225 десантників.

"Ямал" - великий десантний корабель проєкту 775, побудований у Гданську (Польща) 1987 року, увійшов до складу флоту 1988 року. На борту можуть розташовуватися до 500 тонн техніки і вантажів та 225 десантників.

Нагадаємо, на початку березня спецпідрозділ ГУР МО України Group 13 атакував патрульний корабель Чорноморського Флоту рф "Сергєй Котов". Внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проекту 22160 зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

14 лютого Збройні Сили України спільно з підрозділами ГУР МО знищили великий десантний корабель окупантів "Цезар Куніков". А 1 лютого в Криму знищено російський ракетний катер "Івановєц".