Аеропорт Елінікон в Афінах, закритий з 2001 року, планують перетворити в парк відпочинку, який охопить площу в 243 га - як 340 футбольних полів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Avianews.

На льотному полі вже почали будувати новий міський район і найбільший у Європі парк на березі моря.

Як виглядатиме оновлений аеропорт, показало американське архітектурне бюро Sasaki, яке розробляло проект нового району.

Льотне поле демонтують, а бетон із злітно-посадкових смуг зроблять елементами дизайну парку - він перетвориться на бруківку на тротуарах, дизайнерські лавочки та елементи фонтанів.

Термінал аеропорту з 1960-х років, дизайн якого створив американський архітектор фінського походження Ееро Саарінен, вирішили не зносити. Він стане місцем проведення заходів. Збережуть також і щогли освітлення аеродрому.

Повторне використання отримають і олімпійські об'єкти, які були збудовані на території аеропорту до Олімпіади 2004 року, але потім були покинуті.

На місці олімпійського майданчика для змагань з каное та каяку з'явиться озеро площею 1,5 гектара. Водойма дозволить акумулювати дощову воду, яку потім можна буде використовувати для поливу рослин в парку у посушливий період.

Поки що неясно, як довго триватиме реалізація проекту. Фонд приватизації держмайна Греції продав територію аеропорту Елінікон під забудову грецької компанії Lamda ще у 2014 році, проте активні роботи на місці розпочалися нещодавно.

n

328-ellinikon-park1-768x432

328-ellinikon-park3

328-ellinikon-park4