В "Укрзалізниці" повідомили, що вчора, 18 лютого, польські протестувальники заблокували рух пасажирського поїзда №119 Київ-Холм, пише ЦТС.

"У поїзді перебували 260 пасажирів, абсолютна більшість - жінки та діти. Багато пасажирів мали подальші пересадки та перельоти. Після втручання польської поліції та залізничників поїзд було розблоковано, він продовжив рух", - йдеться в повідомленні.

Наразі залізничне сполучення з Республікою Польща здійснюється в штатному режимі, - пасажирські та вантажні поїзди курсують без ускладнень. 

В компанії зазначили, що уважно стежать за ситуацією на кордоні з Польщею та здійснюють взаємодію з прикордонникам, посольством України в Польщі, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури і Міністерством закордонних справ.

"Укрзалізниця" наголошує на неприпустимості блокування руху залізничного транспорту. Вважаємо подібні дії протестувальників обурливими, зважаючи на історію партнерських та економічних відносин між нашими країнами. Крім того, такі дії негативно впливають на забезпечення обороноздатності України та кордонів ЄС від російського агресора", - підкреслили в АТ УЗ.