Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України зустрілася з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Наталкою Цмоць. Мета зустрічі - обговорення основних пріоритетів відновлення та розвитку транспортної галузі України та залучення приватного капіталу. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Мінвідновлення.

Відомство вже має успішний досвід співпраці, зокрема в рамках проекту "Супровід урядових реформ в Україні" SURGe Project, який фінансується урядом Канади. Разом з експертами формується та впроваджується державна політику в питаннях відновлення, регіонального розвитку та децентралізації. 

"Водночас одним з інвестиційно привабливих, навіть попри війну, залишається транспортний сектор - фокусуємо нашу увагу на збільшенні експортних спроможностей наземних та водних шляхів, причому як довгостроковій, так і короткостроковій перспективі", - прокоментував віце-прем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

На сьогодні серед основних напрямків для інвестицій у транспортній галузі Канада розглядає: залізничні перевезення, зокрема мультимодальні; модернізацію українських чорноморських портів; розвиток наземних пунктів перетину кордону; сприяння у швидкому відновленні цивільної авіації; кораблебудування.