Російські військові вчора ввечері завдали удару по залізничному вокзалу у Херсоні під час відправлення евакуаційного потяга, внаслідок удару є потерпілі та пошкодження рухомого складу.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АТ УЗ.

В той момент на вокзалі на евакуацію очікували близько 140 людей. Поліцейські, які несли службу на вокзалі, евакуювали людей в безпечні місця. 

Згодом пасажири херсонського поїзда дісталися Миколаєва автобусами. А поїзд до Києва вирушив диспетчерським розкладом. 

Рейси з Краматорська, Львова та Києва у напрямку Херсона сьогодні попередньо прямуватимуть до Миколаєва. 

Сьогодні зранку понад 100 пасажирів з херсонського вокзалу, який вчора постраждав від ворожого обстрілу, дістались Києва за графіком о 7:20.

"На одній з проміжних станцій поїзд з херсонцями перехопив Food train "Укрзалізниці": 320 порцій їжі, включно з наборами для дітей, були перевантажені на поїзд, щоб пасажири змогли поснідати перед прибуттям до столиці", - додали в УЗ.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що внаслідок обстрілу загинув поліцейський, який допомагав евакуювати людей. 

"Херсон. Вечір. Близько 140 цивільних на залізничному вокзалі чекали відправлення евакуаційного потяга. У цей час ворог розпочав масований обстріл міста. Поліцейські, які несли службу на вокзалі, терміново розпочали евакуацію людей. Завдяки чітким діям поліції всіх вдалося вивести в безпечні місця. Двом цивільним, які отримали осколкові поранення, надають медичну допомогу. На жаль, внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини. Він у складі зведеного загону ніс службу в Херсоні. Смертельне поранення отримав під час евакуації людей", - зазначив він.

За словами Клименко, ще двох поліцейських шпиталізували з осколковими пораненнями.