Хорватія пропонує свою залізничну мережу та порти в Адріатичному морі для транспортування українського зерна альтернативними маршрутами у зв’язку з блокуванням росією Чорноморської зернової ініціативи, заявив держсекретар МЗС Хорватії Франо Матусіч на засіданні Генеральної Асамблеї ООН під час відкритих дебатів міністерського рівня, присвячених ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Про це пише ЦТС з посиланням на Укрінформ.

"Хорватія готова допомогти в пошуку нових маршрутів експорту українського зерна. Хорватські залізниці та порти в Адріатичному морі - це один з можливих альтернативних маршрутів", - сказав він.

За словами держсекретаря хорватського МЗС, рішення росії не продовжувати угоду провокує загрозу голоду в багатьох куточках планети.

Нагадаємо, вчора, 18 липня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має три варіанти експорту зерна після виходу росії з Чорноморської зернової ініціативи. Зокрема, постачання українського зерна на світові ринки Чорним морем, але альтернативним маршрутом з альтернативними модальностями.