Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України завершило капітальний ремонт автомобільної дороги Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий, що веде до КПП "Нижанковичі-Мальховіце", пише ЦТС.

Йдеться про 46-кілометрову ділянку за маршрутом Нижанковичі-Самбір, яка веде до новозбудованого контрольного пункту пропуску.

Востаннє ця дорога ремонтувалась ще у 70-х роках минулого сторіччя.

Зазначається, що ділянка Нижанковичі-Самбір була однією з найгірших - з критичною ямковістю, аварійними мостами, що суттєво впливало на безпеку, комфорт та швидкість руху. 

"Навіть попри війну країна продовжує розвивати стратегічні напрямки транспортної інфраструктури. Зокрема, прикордонна інфраструктура є одним з ключових векторів  роботи Агентства відновлення. Коли країна переорієнтувала логістику та збільшила в рази частку автомобільних перевезень, трафік у напрямку кордону з країнами Європейського союзу суттєво зріс", - підкреслив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм. 

Ремонт дороги здійснювався відповідною до міжурядової угоди між Україною та  Польщею. Він є частиною міжнародного проєкту "Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні", який реалізується коштом польської сторони.

В межах цього проекту Агентство відновлення модернізує прикордонні дороги у Львівській області: Т-14-18 Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий (відремонтована); Т-14-01 КПП "Смільниця" - Старий Самбір (відремонтована); Т-14-20 Яворів-Грушів (відремонтована); Т-14-04 Червоноград - Рава-Руська (в роботі).

В Агентстві відновлення додали, що звершення реалізації проекту з модернізації всіх чотирьох автошляхів сприятиме поліпшенню сполучення в бік п’яти контрольно-пропускних пунктів: "Рава-Руська", "Угринів", "Грушів", "Смільниця", "Нижанковичі".