На Київщині відкрито рух новозбудованим мостом через річку Ірпінь на дорозі Київ - Фастів - Біла Церква - Тараща - Звенигородка. Це дало можливість відновити пряме сполучення Фастова з Бишевим та Києвом. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Цей 50 метровий міст було зруйновано у березні 2022 року під час бойових дій.

"Будувати об’єкт довелося фактично з нуля. Після звільнення області від російських військових - налагодили тимчасовий об'їзд біля мосту, розібрали зруйновані конструкції та розпочали капітальну відбудову. У результаті маємо сучасний міст з двома смугами руху, новими тротуарами та огородженням", - йдеться в повідомленні.

Це вже третій капітально відбудований міст у Київській області. 

"Агентство відновлення продовжує працювати над відбудовою знищеної інфраструктури в усіх областях, де через військову агресію рф споруди було пошкоджено або зруйновано вщент. На Київщині таких мостів - 24, майже біля кожного з них було облаштовано тимчасові переправи та об’їзди, поки триває капітальна відбудова", - додали у Держагентстві відновлення.

Наразі йдуть роботи на більш як 25 об'єктах у всіх регіонах країни. 6 мостів, які були пошкоджені через військову агресію росії, повністю відбудовано з початку цього року.