Фінська Cargotec Corporation (Cargotec) оголосила про рішення запустити процес виділення своїх підрозділів, Kalmar та Hiab, у самостійні компанії. У раді директорів розраховують, що це підвищить аукціонну вартість.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Усю процедуру розраховують здійснити протягом поточного року, а вихід на біржу у новій якості заплановано на 2024 рік.

При цьому MacGregor у майбутньому не увійде до портфелю активів Cargotec, а в самій корпорації продовжать шукати найбільш оптимальне рішення для цього підрозділу.

Що стосується Kalmar і Hiab, то передбачається, що за рахунок більшої самостійності компанії зможуть досягти швидкого зростання, більшої прозорості діяльності та покращення показників.

Компанія Cargotec - фінський виробник вантажно-розвантажувальних машин та обладнання для суден, портів та терміналів - була створена у червні 2005 року після поділу корпорації Kone. Підрозділ Kalmar є одним із технологічних лідерів у галузі обробки контейнерів та логістики важких вантажів. Hiab спеціалізується на сегменті стрілових навантажувачів на лісовозних автомобілях, а MacGregor - на виробництві різних систем для морської галузі, включаючи вантажно-розвантажувальне обладнання, крани, палубні та кермові механізми, кріплення, системи для буксирувальних та швартовних операцій.