Tallink Group підписала контракт із канадською компанією Bridgemans Floatel LP/Bridgemans Services Group LP на багаторічний фрахт порому Isabelle із можливістю його викупу. Судно буде зафрахтоване без екіпажу Tallink Group.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Згідно з попередніми планами, після 1 липня пором залишиться в Таллінні для проходження технічного обслуговування та ремонту, а до Канади вирушить до кінця року, повідомив голова правління Tallink Group Пааво Нігене.

До пандемії судно Isabelle ходило під латвійським прапором маршрутом Рига-Стокгольм, проте з квітня минулого року воно надає тимчасове житло українським біженцям у Старому порту Таллінна.

Людям, які там проживають, доведеться покинути судно. Про розірвання договору було відомо наперед.

Термін дії договору фрахтування, укладеного Tallink Group із департментом соціального страхування, спливає у червні. На даний час на борту судна як у місці тимчасового розміщення, наданому державою, проживає близько 900 українських біженців.

Зазначається, що департамент соціального страхування дотримується існуючого плану та вживає відповідних дій щодо альтернативного подальшого розміщення біженців, які зупинилися на борту судна. Міністр соціального захисту Сігне Рійсало підтвердила, що жоден біженець не залишиться без житла.