На норвезькій суднобудівній верфі Ulstein Verft було завершено роботи з масштабної модернізації судна Windea Leibniz на замовлення оператора компанії Bernhard Schulte Offshore. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Hellenic Shipping News.

Наразі судно для обслуговування вітряних платформ (SOV) зможе виконувати контракти щодо введення морських об'єктів в експлуатацію (CSOV).

До переліку робіт входило збільшення вдвічі площі житлових приміщень для технічного персоналу (для 85 осіб) та встановлення додаткової регульованої по висоті опори на кормі для перехідного містка із системою компенсації хитавиці. Тепер повністю висунуті сходи можна піднімати на висоту від 17,5 до 23 метрів над ватерлінією для висадки на морську платформу обслуговуючого персоналу. Судно зможе виконувати операції з обслуговування вітряних парків у Північному і Балтійському морі.

Для виконання цього контракту було залучено проектувальників та інженерів компанії Ulstein.

Windea Leibniz буде задіяно в обслуговуванні об'єктів вітроенергетики у Північній Європі.

Ультрасучасний SOV був побудований у 2017 році на верфі Ulstein для Bernhard Schulte Offshore для ефективного обслуговування офшорних вітрових електростанцій у Північному морі. Судно функціонує як надійна та екологічно чиста платформа для роботи вітрової електростанції та підтримки обслуговування, розміщення технічного персоналу та транспортування, а також забезпечення безпечного та надійного доступу до морських установок.