Зранку 10 жовтня російська федерація завдала декілька хвиль ракетних ударів по всій території України. Внаслідок масованого обстрілу загинули мирні жителі, є влучання в об’єкти критичної інфраструктури.

Як передає ЦТС, за словами Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, станом на 11 годину, росіяни випустили по території України 75 ракет, з яких 41 ракету збили українські сили ППО. Також повідомлялося про іранські дрони-камікадзе, які росіяни запустили в тому числі з території білорусі.

Внаслідок ударів зазнала пошкоджень енергетична інфраструктура в декількох регіонах України. "Ворог здійснює ракетну атаку на енергетичні об'єкти та цивільну критичну інфраструктуру. В містах та населених пунктах можливі перебої з енергоживленням. Енергетики оперативно застосовують резервні схеми живлення та працюють над усуненням пошкоджень", - заявили в НАК "Укренерго".

Президент України Володимир Зеленський у своєму оперативному відеозверненні з Києва відзначив, що сьогоднішні російські ракетні удари мають за мету завдати людських жертв задля деморалізації населення та нанести шкоду енергетичній інфраструктурі.

"Маємо справу з терористами. Десятки ракет, іранські "шахіди". У них дві мішені: енергообʼєкти по всій країні - Київщина і Хмельниччина, Львів і Дніпро, Вінниця, Франківщина, Запоріжжя, Сумщина, Харківщина, Житомирщина, Кіровоградщина, південь. Вони прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему. Вони безнадійні. Друга мішень - люди. Спеціально обрали такий час і такі цілі, щоб завдати якнайбільше шкоди", - заявив президент України.