В "Укравтодорі" повідомили, що станом на сьогодні збитки, завдані інфраструктурі України внаслідок війни, оцінюються в обсязі 954 млрд гривень, пише ЦТС.

"Інфраструктура України - ціль №2 росії. Після вторгнення ворог системно руйнує наші мости і дороги", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що через бойові дії пошкоджено або знищено майже 25 тис. км доріг різних форм власності.

"Десь дорогами йшла важка військова техніка, десь зруйнована придорожня інфраструктура, також на дорогах фіксуємо і наслідки авіаударів", - додали в "Укравтодорі".

Загалом по країні внаслідок бойових дій було зруйновано 309 штучних споруд (мостів і шляхопроводів), з яких 129 - на державних автошляхах.

"На звільнених територіях і там, де дозволяє працювати військова ситуація, забезпечуємо проїзд поблизу зруйнованих мостів. Так, на 43 штучних спорудах станом на сьогодні рух відкрито", - підсумували у Держагентстві автодоріг.

Також зазначається, що після розмінування команда "Укравтодору" негайно розпочала детальну оцінку руйнувань дорожньої та мостової інфраструктури, а також забезпечення транспортного сполучення на постраждалих ділянках.