Євросоюз у рамках 12-го пакету антиросійських санкцій пропонує запровадити заборону на експорт до рф деяких типів верстатів та деталей до них. Їх росія використовує для виробництва зброї, націленої на Україну, пише Bloomberg із посиланням на внутрішні документи ЄС.

Про це пише ЦТС з посиланням на Ліга Бізнес.

"Основна увага в новому пакеті санкцій приділяється подальшому придушенню здатності Кремля обходити санкції ЄС та годувати свою воєнну машину, а також обмежувати джерела доходів Москви", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними агентства, Євросоюз розглядає можливість обмежень на такі товари, як літієві батареї, термостати, деякі хімікати, двигуни для безпілотників.

До нового санкційного пакета, як і очікувалося, буде включено заборону на постачання російських алмазів із 1 січня. Також у ньому фігурують додаткові заходи, що дозволять забезпечити дотримання стелі цін на російську нафту.

Очікується, що країни-члени ЄС обговорять ці пропозиції цього тижня. За підсумками обговорення список запропонованих заходів може зазнати змін.