КП "Чернівецьке тролейбусне управління" до 20 грудня 2022 року має намір закупити ще п'ять нових двовісних низькопідлогових тролейбусів (з можливістю автономного ходу до 0,5 км) на очікувану суму 52,9 млн грн.

Про це пише ЦТС, посилаючись на Інтерфакс-Україна.

Згідно з оголошенням в ProZorro, термін подання заявок на відкриті торги - до 9 жовтня, аукціон заплановано на 10 жовтня.

Умови тендеру аналогічні умовам попередніх торгів, за результатами яких Чернівці 20 вересня уклали договір з ТОВ "Політехносервіс" на постачання п'яти 12-метрових тролейбусів за 51,58 млн грн (при очікуваних 52,9 млн грн).

Тролейбуси завдовжки від 11 до 12,1 м мають бути випущені не раніше 2022 року, до відправки мають пройти обкатку не менше ніж 100-150 км.

У свою чергу, за інформацією ProZorro, львівський завод-виробник тролейбусів "ЕлектронМаш" звернувся до замовника з вимогою змінити дискримінаційну, на його думку, вимогу поставки техніки до 20 грудня з урахуванням того, що виробничий цикл виготовлення тролейбуса - вісім місяців, а значить у торгах зможуть брати участь лише компанії, які вже мають техніку на складі.

"Особливо в умовах воєнного часу зросли терміни постачання комплектації для випуску тролейбусів", - зазначається у зверненні заводу. Замовник цю вимогу не задовольнив.

Чернівецьке тролейбусне управління також за спрощеною процедурою до 21 листопада має намір закупити п'ять низькопідлогових міських автобусів Mercedes-Benz O 530 Citaro, що були у використанні, за 6,48 млн грн.

Заявки приймаються до 7 жовтня, аукціон - 10 жовтня.

Автобуси з дизельним двигуном мають бути випущені не раніше 2008 року, відповідати екостандарту Євро5, мати загальну пасажиромісткість щонайменше 85 осіб.

Передбачено 100% післяоплату протягом 30 календарних днів.