Контрольно-пропускні пункти Вієнтулі і Педедзе на кордоні Латвії з росією відсьогодні зачинені.

Про це пише ЦТС з посиланням на Європейську правду.

Міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс повідомив, що згідно зі звітом начальника Прикордонної служби Гунтара Пуятса, люди, які прибули на КПП для перетину кордону, покинули їх.

"Закриття прикордонних переходів пройшло спокійно. З моменту ухвалення латвійським урядом відповідного рішення (четвер, 12 жовтня) російські служби працювали дуже повільно - не скажу, що багато, але все ж таки люди скупчувалися у Вієнтулі", - розповів він.

Наразі на КПП встановлено бетонні блоки, що перегороджують шлях, при цьому пункти не залишилися без візуального спостереження.

Прикордонники з Вієнтулі та Педедзе будуть перенаправлені на інші КПП.

Міністр зазначив, що прикордонні пункти на латвійсько-російському кордоні Гребнево і Терехово продовжують роботу, але просування черг у них відбувається дуже повільно.

Людей, які очікують на перетин кордону на КПП "Вієнтулі", перевезуть на автобусах на найближчий прикордонний пункт у Гребнево, повідомили у Вецумському волосному управлінні.

Після того як останні люди, які хотіли тут перетнути кордон, будуть доставлені в Гребнево, у Вієнтулі залишаться тільки прикордонники. Намети, встановлені під час підготовки до напливу тих, хто перетинає кордон, демонтують.