Компанії "Левада Карго" та "Контейнерний Термінал Фастів", що входять до складу Групи "Лемтранс", стали одними із партнерів Всеукраїнського молодіжного форуму "Єднання", який відбувся 1 грудня.

Як повідомили ЦТС в "Лемтранс", організатором заходу виступила Фастівська міська рада, а також Українська асоціація молодіжних рад та Міністерство закордонних справ України. Форум мав на меті формування громадянської культури молоді, декларування спільного прагнення молоді в ході процесу євроінтеграції України. Серед іншого учасники Форуму обговорили виклики, що наразі стоять перед Україною, та ключові аспекти подальшого розвитку країни, де особлива увага відводиться ролі молоді та міжнародних партнерів.

Нагадаємо, що Група "Лемтранс" разом із партнером влітку 2022 року запустила вантажний термінал "Мостиська" на кордоні України та Польщі. Також в рамках цього проекту було побудовано зерновий термінал, який може обробляти 60 тис. т збіжжя щомісяця.

На початку 2023 року стало відомо, що "Левада Карго" має намір розвивати мережу внутрішніх контейнерних терміналів.

В лютому Forbes, з посиланням на гендиректора "Лемтранс" Володимира Мезенцева, повідомляв, що термінал на 80 000 TEU може зʼявитися у Фастові, де компанія вже орендувала 9 га поруч із залізничною станцією Фастів-ІІ.

За даними ЦТС, наразі щодо будівництва даного об’єкту ведуться підготовчі роботи.