Оператор громадського транспорту Відня Wiener Linien розпочав будівництво ділянки маршруту 27 трамвая, відкриття якого заплановано на осінь 2025 року. Вартість проекту оцінюється в 100 млн євро, включаючи закупівлю нового рухомого складу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Маршрут 27 має спільну ділянку з маршрутом 26 трамвая, де вагони курсуватимуть з інтервалом 3 хв. Довжина ділянки, що будується, з шістьма зупинками дорівнює 2,4 км.

Маршрут 27 з'єднає райони Флорідсдорф та зупинку Асперн Норд у районі Донауштадт. Остання знаходиться поряд зі станцією лінії U2 метро Відня та парковкою на 1500 місць. Новим маршрутом зможуть скористатися близько 34 тис. місцевих жителів.

Згідно з прогнозами, відкриття нового маршруту має сприяти скороченню викидів вуглекислого газу (до 1600 т на рік). Уздовж лінії, яка частково пройде у зеленій смузі, планується висадити близько 300 дерев.

Австрійські компанії VSP Stolitzka & Partner ZT та FCP нададуть послуги з проектування та нагляду за будівництвом. Компанія Vienna Consulting Engineers (VCE) провела оцінку рівня шуму та вібрації.