Польська компанія Modertrans доставила вагон трамваю Moderus Gamma LF 10 AC BD у місто Вольтерсдорф, виконуючи своє перше замовлення для Німеччини.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

У лютому 2022 року німецький оператор Schöneicher-Rüdersdorf Strassenbahn (SRS) і Modertrans уклали контракт на будівництво для ізольованого маршруту 87, який з'єднує станцію Рансдорф міської залізниці Берліна (S-Bahn) і Вольтерсдорф у землі Бранденбург трьох низькопідлогових чотиривісних вагонів з можливістю поставки ще одного.

На лінії колії 1435 мм завдовжки 5,6 км, яка була побудована в 1913 році, досі працюють трамваї Gotha, випущені в колишній ГДР понад 60 років тому.

Трамвай Moderus Gamma LF 10 AC BD створений на основі конструкції вагонів Gamma LF 05 AС, що експлуатуються у Познані.

Нові вагони оснащені акумуляторними тяговими батареями, які заряджаються при рекуперативному гальмуванні, що дозволяє проходити в автономному режимі короткі ділянки при відключенні напруги контактної мережі.

Довжина кожного вагона - 15 м, ширина - 2,4 м. Вагон обладнаний двома кабінами, з кожного боку передбачено три двері. Ширина отвору дверей, розташованої в центральній частині вагона, - 1300 мм, решти - 650 мм. У салоні 22 місця для сидіння, всього вагон вміщує 76 пасажирів.

Протягом кількох тижнів перед постачанням замовнику новий трамвай проходив випробування в Познані, наразі триває його підготовка до експлуатації та навчання персоналу.