Як і очікувалося, Група ТАС Сергія Тігіпка через підконтрольну кіпрську T.A.S. Overseas Investments Limited стала мажоритарним власником австрійської компанії TransAnt GmbH.

Виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії свідчить, що TAS Overseas Investments збільшила частку в TransAnt з 40% до 61%, пише ЦТС з посиланням на Лігу.

Одночасно частка австрійської сталеливарної компанії Voestalpine та вантажного підрозділу "Австрійських федеральних залізниць" Rail Cargo зменшилися з 48,1% до 31% та з 11,9% до 7,6% відповідно.

TransAnt спеціалізується на створенні інноваційних вагонів. На початку 2023 року Група ТАС увійшла до складу акціонерів даної компанії, придбавши понад 40% акцій.

Влітку 2023 року TransAnt повідомила про виготовлення першої платформи для інтермодальних перевезень на замовлення польської Eurowagon. Восени АТ "Дніпровагонмаш" в рамках інноваційного проєкту TransAnt у співпраці з австрійськими партнерами, відвантажив перші вагони MultiBOX, призначені для експлуатації на залізниці Євросоюзу. В квітні поточного року "ТАС Дніпровагонмаш" відвантажив партію вагонів типу Eamnos в рамках проєкту DB2, де розробником виступає компанія TransANT.

На сайті TransAnt вказано: "Вагони TransAnt виготовляються нашим досвідченим партнером "Дніпровагонмаш". Водночас ми керуємо всім ланцюжком поставок і, як TransAnt GmbH, є виробником вагонів. "Дніпровагонмаш" відповідає за виготовлення сталевих конструкцій, монтаж і фарбування вагонів".