В австрійському Лінці на верфі ÖSWAG розпочалися роботи по модернізації судна Українського Дунайського пароплавста "Капітан Антипов", які передбачають заміну двигунів.

Як пише ЦТС, на фото, опублікованих УДП, можна помітити на двигунах логотип японської компанії Mitsubishi.

В пароплавстві підтвердили це, зазначивши, що "УДП отримає найбільш екологічний та найбільш сучасний флот на Дунаї. Закуплені для пароплавства двигуни Mitsubishi спеціально допрацьовані та повністю відповідають вимогам європейського ES-TRIN/ StageV".

photo_2024-04-10_11-06-46

В УДП додали також, що інші великі дунайські суднохідні компанії провели модернізацію раніше, без врахування нових європейських стандартів для річкового транспорту.

"Капітан Антипов" прибув у Лінц власним ходом. Українська команда, яка супроводжує проєкт, наразі демонтує старі двигуни та 45-тонну надбудову судна. Наступний етап виконуватимуть вже австрійські фахівці. Краном буде знята демонтована надбудова. Старе обладнання замінено новим.

Після завершення модернізації першого судна до Австрії планують доправити для подібних робіт ще чотири несамохідних судна УДП. Їх мають намір відправити одним караваном.

photo_2024-04-10_11-06-45