В серпні 2022 року експорт українських товарів до країн ЄС майже досяг довоєнного рівня. А за результатами перших трьох кварталів року навіть перевищує відповідні довоєнні показники.

Як пише ЦТС з посиланням на Економічну правду, про це повідомив заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка в ефірі національного телемарафону.

"На сьогодні торгівля між Україною і Європейським Союзом фактично відновилася. У серпні експорт в ЄС склав 90% рівня експорту, зафіксованого у серпні 2021 року. А за три квартали 2022 року ми експортували до ЄС, попри війну, навіть на кілька відсотків більше, ніж за І-ІІІ квартали 2021 року", - сказав він.

"Торговельній активності українських експортерів сприяла ціла низка кроків, здійснених країнами ЄС та урядом України. Зокрема, скасування квот та мит Європейським Союзом спростило експорт аграрної продукції. Надзвичайно сприяли пожвавленню торгівлі "лінії солідарності", започатковані Єврокомісією для України, та посилення спроможності митної інфраструктури", - нагадали в уряді.

Нагадаємо, що з 1 жовтня Україна має отримати "митний безвіз", що сприятиме швидшому переміщенню товарів до країн ЄС.