На півдні Китаю в провінції Гуандун обрушилися дві смуги автомобільного шосе. Ділянка завдовжки близько 18 метрів обвалилася, внаслідок чого на трасі утворилася дірка.

Про це пише ЦТС з посиланням на CCTV.

Аварія сталася на ділянці швидкісної автомагістралі S12 у районі між Мейчжоу та Дабу.

"Ми проїхали повз цю ділянку, якраз перед обвалом. Потім почули гучний шум, а озирнувшись, побачили широку дірку позаду себе", - розповіли свідки події.

Хоча аварія сталася серед ночі, на дорозі було чимало машин. Приблизно 23 автомобілі полетіли в яму разом із тоннами землі та асфальту. Після падіння деякі машини спалахнули. 

Швидкісне шосе після аварії перекрили в обох напрямках. На місце події викликали понад 500 рятувальників та спеціалізовану техніку. Влада провінції Гуандун, за їхніми повідомленнями, задіяла елітні екстрені служби для проведення пошуково-рятувальної операції.

На схилі понад 20 автомобілів було заблоковано після падіння. У них перебували 54 особи. Рятувальники дістали всіх постраждалих. На жаль, жертв було багато - загинули не менше 48 людей. Ще 30 людей опинилися у лікарнях із різними травмами. 

Причину аварії з'ясовують. Проте раніше у провінції кілька днів йшли зливи. Влада регіону оголосила найвищий рівень небезпеки і попередила про можливі зсуви.

Експерти вважають, що під автомобільним шосе через велику кількість води провалився ґрунт, внаслідок чого ділянка дороги просіла і обрушилася.

Пошуки на місці обвалу тривають, заявив мер міста Мейчжоу Ван Хуей. За його словами, іноземців серед жертв не було.

aishoshhoshhzypk

56568956565