Компанія PKP LHS, оператор польської залізничної ширококолійної лінії стандарту 1520 мм, за підсумками першого кварталу 2024 року перевезла 2,9 млн тонн вантажів. Це на 152 тис. тонн більше за аналогічний період 2023 року.

Цей обсяг став рекордним показником для першого кварталу року за всю історію роботи залізничного оператора.

У значній мірі успіху сприяло збільшення перевезень на 141% через прикордонний пункт з Україною Грубешув/Ізов.

Як зазначили в польській компанії, порівняно з першим кварталом 2023 року відбулося зростання обсягів імпорту на 97%, а експорту на 77,5%.

При цьому PKP LHS заявляє, що продовжує свою інвестиційну діяльність у сфері обслуговування збільшених транспортних потреб між Польщею та Україною. Інвестиції, які зараз тривають, включають будівництво навантажувального майданчика на станції LHS у Щебжешині, розширення та розвиток станції LHS у Грубешові - II етап, а також будівництво LCS на станції LHS у Сендзишуві.

Залізниця стандарту 1520 мм, якою управляє компанія PKP LHS, пролягає від кордону з Україною (Грубешув) до Славкува. Її довжина становить близько 395 км. Це найбільш заглиблена на захід ЄС ширококолійна залізниця.

Наприкінці 2023 року PKP LHS ввела в експлуатацію новий перевантажувальний термінал на станції Воля-Барановська у Підкарпатському воєводстві.

Читайте також Польська PKP LHS б’є рекорди перевезень завдяки українським вантажам і капінвестиціям