ЛКП "Львівелектротранс" оголосило тендер на модернізацію трамваїв Tatra KT4SU за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Як пише ЦТС з посиланням на Alltransua, запланована модернізація вагонів в новий тип КТ4SU-КВП-Lv, який передбачатиме реконструкцію візків, заміну системи керування на сучасну транзисторно-імпульсну, реконструкцію кузова та додавання третьої секції. Загальна довжина вагону має зрости до не менше ніж 24 м.

Вагон після модернізації буде мати першу та третю секцію, що мають частково низьку підлогу та спираються на реконструйовані візки від вагонів КТ4, між якими буде знаходитись низькопідогова секція, що спирається на свій візок. Також вагон має отримати автономний хід не менше ніж на 200 метрів.

Очікується, що на роботи з модернізації трамваїв витратять 3 млн євро. Яка кількість вагонів буде охоплена цією сумою, не вказано.

Перший вагон має бути модернізовано протягом року з моменту сплати авансу, а весь проєкт реалізовано протягом двох років.

Відзначається, що на балансі "Львівелектротрансу" нині знаходиться 68 трамваїв вказаного типу, з яких близько 40 - працюють на маршрутах.

Раніше повідомлялося, що 28 березня депутати Львівської міської ради затвердили Програму забезпечення діяльності у сфері міського електричного транспорту. Згідно з документом, місто буде оплачувати транспортні послуги ЛКП "Львівелектротранс" на основі виконаної транспортної роботи, тобто кількості кілометрів, які проїхав кожен трамвай чи тролейбус.