У 2023 році Група "Лемтранс" інвестувала в інфраструктурні та логістичні проекти в Україні понад 160 млн грн, з яких більше 153 млн грн було направлено на розвиток термінального і контейнерного бізнесу.

Як пише ЦТС, про це повідомляється в звіті Групи за підсумками роботи у минулому році.

"Бізнес усе ще залежить від потенційної загрози руйнування прифронтової промисловості, логістичних вузьких місць - портів та перевантаження на кордонах із ЄС. Але попри війну ми не зупиняємося й робимо ставку на розвиток України. Важливим напрямом за рік, що минув, можна назвати нашу інвестиційну діяльність. Ми інвестуємо в нові інфраструктурні проєкти - це термінальний і контейнерний бізнес", - прокоментував гендиректор "Лемтранс" Володимир Мезенцев.

У цьому зв’язку зазначається, що компанією було продовжено розвиток контейнерного термінала в Мостиськах і прийнято рішення розпочати проєктні роботи щодо ще двох нових контейнерних терміналів, які будуть розташовані на території України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нові термінали Групи можуть з’явитися у Фастові та Вінниці. Зокрема, розглядалася можливість зведення у Фастові терміналу потужністю 80 000 TEU.

В 2022 році Група "Лемтранс" запустила термінал "Мостиська" на кордоні України та Польщі (партнерський проєкт). Там же було побудовано зерновий термінал.

В 2023 році "Контейнерний термінал "Мостиська" обробив 72,4 тис. TEU контейнеризованих вантажів.