Судноплавна компанія Hennesea з Об’єднаних Арабських Еміратів, яка перевозила російську нафту за цінами, вищими від погодженої західними державами "стелі" у 60 доларів за барель, потрапила під санкції США.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Міністерства фінансів США.

За інформацією Мінфіну США, Hennesea є кінцевим власником 18 суден. Вона була заснована наприкінці 2022 року. Фірма придбала старі танкери, що перевозять російську сиру нафту і нафтопродукти. Ці танкери неодноразово заходили в порти рф.

Hennesea має частку в HS Atlantica Limited - зареєстрованій у Ліберії компанії, що порушувала "стелю цін" і потрапила під санкції США 1 грудня 2023 року.

"Сьогоднішні дії ще раз демонструють, що будь-хто, хто порушує верхню межу ціни, постане перед наслідками. Ніхто не повинен сумніватися в рішучості нашої коаліції зупинити тих, хто допомагає Кремлю", - прокоментував заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо.

Нагадаємо, ЦТС писав, що в Європі продовжують купувати російську нафту, але роблять це не напряму, а через Індію. Імпорт нафти з Індії до Європейського Союзу зріс до "рекордного рівня", тоді як імпорт російської сирої нафти до Делі 2023 року зріс більш ніж удвічі.