Українське Дунайське пароплавство підписало контракт з австрійською верф’ю ÖSWAG на модернізацію першого самохідного судна.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію УДП. 

Зазначається, що капітальна модернізація тягового флоту УДП готувалася з 2022 року. Минулого літа в Лондоні з IFC була підписана угода, направлена на розширення і модернізацію флоту УДП.

"Розпочався комплексний due diligence нашого підприємства (юридичний, фінансовий, технічний, корпоративний) із залученням Baker McKenzie та Royal HaskoningDHV. IFC проведений due diligence E&S щодо відповідності екологічним вимогам", - йдеться в повідомленні.

Одночасно на заводі УДП готували до модернізації першу партію самохідних суден, які тривалий час перебували у відстої. Погодили проектні рішення та замовили у ÖSWAG проект, адже саме австрійці проектували і будували самохідний флот, який планується модернізувати на першому етапі.

Роботи з модернізації стартують з наступного року - в форматі пілотного проекту.

"Паралельно продовжиться робота з трансформації УДП - оцінка активів та незалежний аудит групи УДП, перехід на міжнародну систему фінансової звітності, консолідація компаній групи УДП, впровадження корпоративної реформи", - додали в пароплавстві.