Чеський приватний залізничний оператор RegioJet подав заявку до Управління залізничного транспорту Польщі на виконання рейсів нічного поїзда у сполученні Перемишль-Ганновер.

Як пише ЦТС з посиланням на інформацію польських ЗМІ, RegioJet хотів би здійснювати зазначені рейси з 10 грудня 2024 року до грудня 2028 року.

Заплановане щоденне курсування поїздів. При цьому придбати квитки на них можна буде лише у міжнародному сполученні, тобто між польськими і німецькими станціями.

У поданій заявці пропонується курсування поїзда через Жешув, Краків, Катовіце, Вроцлав, Франкфурт-на-Одері, Берлін (Гезундбруннен). Подорож між Перемишлем і Ганновером триватиме близько 12 годин.

Як відомо, Перемишль є залізничним хабом для українських пасажирів, які подорожують до Польщі і далі до інших країн ЄС та в зворотному напрямку. Тож, новий маршрут, в разі його запуску, може стати в нагоді нашим співвітчизникам.

З червня 2022 року RegioJet запустив щоденне курсування нічних поїздів із Праги до Перемишля, з подальшою пересадкою на поїзд УЗ до Львова, Тернополя, Хмельницького, Вінниці, Києва (згодом також до Дніпра, Запоріжжя, Полтави та Харкова). Чеський оператор за перше півріччя 2023 року перевіз на маршруті Прага-Перемишль 111 тис. пасажирів.