Французький виробник залізничного рухомого складу Alstom досліджує, як технології, натхнені японським мистецтвом орігамі, у виконанні стокгольмської дизайнерської та технологічної компанії Stilfold, можуть бути використані у виробництві вагонів та поїздів.

Як пише ЦТС з посиланням на Railway gazette, запатентоване "промислове орігамі" передбачає використання роботизованих рук для складання плаского листового металу по кривих для формування міцних структур з мінімальною кількістю компонентів. Це усуває потребу в різанні, зварюванні та з’єднанні, а отже, зменшує відходи матеріалу, споживання енергії та час виробництва.

Програмне забезпечення Stilware від Stilfold визначає оптимальну геометрію вздовж складних і кривих ліній. На підставі цього формуються інструкції для автоматизованого роботизованого складання та формування конструкцій з металу.

Наразі французька і шведська компанії працюють над тим, аби визначити, в якому напрямку будівництва рухомого складу така технологія буде найбільш ефективною.

1694529935357