"Австрійські федеральні залізниці" (ÖBB) та німецький концерн Deutsche Bahn з початком дії зимового розкладу, з 10 грудня, мають намір суттєво наростити обсяги пасажирських транскордонних перевезень між обома країнами у далекому сполученні. Також з січня 2024 року ÖBB почне експлуатацію своїх спальних вагонів нового покоління.

Як пише ЦТС з посиланням на інформацію австрійських ЗМІ, курсування нічних поїздів Nightjet з вагонами нового покоління планується спочатку між Віднем та Гамбургом та між Гамбургом та Інсбруком.

7341ed65b63ae36d5f8465451fe7f0b4

Після 10 грудня передбачається курсування двох поїздів Intercity Express у кожному напрямку між Гамбургом і Віднем (через Берлін і Нюрнберг). DB і ÖBB також запровадять щоденне сполучення швидкісними поїздами ICE між Берліном та Інсбруком (через Франкфурт і Штутгарт), розширюючи послугу, яка зараз працює лише у вихідні дні.

Також щогодини курсуватимуть поїзди між Зальцбургом і Мюнхеном, та кожні дві години - між Інсбруком і Мюнхеном.

Крім того, з грудня австрійські поїзди Nightjet з’єднають Берлін і Відень із Парижем і Брюсселем через Мюнхен. Спочатку поїзди курсуватимуть тричі на тиждень, а з осені 2024 року стануть щоденними.

Загалом ÖBB та Deutsche Bahn хочуть, щоб за підсумками 2023 року кількість перевезених пасажирів між країнами виявилася на 40% більшою, ніж було 5 років тому.