Оператор громадського транспорту італійської області Компанія Ente Autonomo Volturno (EAV) та компанія Stadler підписали рамкову угоду, яка передбачає постачання до 60 електропоїздів для ліній колії 950 мм мережі Circumvesuviana в районі гори Везувій на півдні Італії.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

На першому етапі EAV замовив 16 поїздів з технічним обслуговуванням протягом 5 років, їх постачання намічено завершити у червні 2026 року. Покупка фінансуватиметься за рахунок коштів національного плану відновлення та стійкості (PNRR).

Поїзди аналогічні до замовлених у 2021 роцы 40 одиниць.

Тривагонні електропоїзди завдовжки близько 40 м із кузовами з алюмінію, що знижує загальну масу та енергоспоживання, розраховані на перевезення 396 пасажирів, з яких 90 пасажирыв можуть їхати сидячи.

Поїзди з п'ятьма дверима з кожного боку відрізняються широкими міжвагонними переходами, передбачені місця для розміщення інвалідних крісел, дитячих колясок та велосипедів.

Світлі та просторі салони оснащені системами відеоспостереження та інформування пасажирів, місця для сидіння розташовані подовжньо.

Шість із замовлених поїздів будуть оснащені засобами моніторингу технічного стану контактної мережі.