Федеральні залізниці Швейцарії (SBB), плануючи з 2026 року збільшити кількість поїздів у міжнародному сполученні з Італією, замовили компанії Stadler ще п'ять високошвидкісних експресів Giruno на технологічній платформі SMILE.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Збиратимуть їх на заводі в Буснангу у Швейцарії.

Замовлення вартістю близько 170 млн швейцарських франків оформлено у контексті рамкової угоди з компанією Stadler від 2014 року, за якою до травня 2021 року SBB отримали 29 поїздів Giruno.

Пізніше, у червні 2022 року, було підписано контракт на постачання ще семи Giruno, очікується, що у 2026 році вони почнуть курсувати між Швейцарією та Німеччиною через Базель.

Поїзди Giruno, які відповідають вимогам доступності для громадян з обмеженою мобільністю, виконують перевезення між Швейцарією та Італією з 2020 року, користуючись популярністю у пасажирів завдяки високому рівню комфорту.

Поїзди оснащені системою світлодіодного освітлення, в них передбачені місткі полиці для багажу, розетки біля пасажирських крісел та вільний доступ до мережі Wi-Fi.

Одноповерховий 11-вагонний низькопідлоговий електропоїзд завдовжки 202 м розрахований на швидкість руху до 250 км/год. Можлива експлуатація здвоєних поїздів з місцями для 810 пасажирів.

Після завершення двох останніх поставок у розпорядженні SBB буде 41 поїзд Giruno.