Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" офіційно оголосила про початок співпраці з польським туроператором Itaka, котрий позиціонує себе як найбільший у країні.

Про це йдеться в повідомленні МАУ від 7 липня, передає ЦТС.

Повідомляється, що в чартерній програмі задіяний Boeing 737-900 UR-PSL, який базується в аеропорту міста Катовіце та обслуговується чотирма екіпажами МАУ.

Рейси в рамках співпраці з Itaka заплановані щоденно як із базового аеропорту, так і з інших міст Польщі - Варшава, Краків, Жешув.

"Таким чином українська авіакомпанія долучилася до обслуговування європейського туристичного трафіку та продовжує свою операційну роботу за межами України в умовах війни", - зазначено в повідомленні МАУ.

На липень повітряним судном компанії заплановане виконання рейсів за такими маршрутами:

Катовіце-Малага

Катовіце-Арресіфе

Варшава-Арресіфе

Катовіце-Анталія

Жешув-Анталія

Катовіце-Тенеріфе

Катовіце-Тирана

Катовіце - Лас-Пальмас

Варшава - Лас-Пальмас

Катовіце - Марса-Алам

Краків-Тирана

Катовіце-Джерба.

"Наразі партнери аналізують можливості розширення мережі чартерних напрямків з пролонгацією до кінця високого туристичного сезону. Українська авіакомпанія, як багаторічний сертифікований експлуатант IOSA, забезпечуватиме роботу згідно всіх міжнародних стандартів експлуатаційної безпеки", - говориться в повідомленні перевізника.

Нагадаємо, що інша українська авіакомпанія, SkyUp Airlines, уже задіяла за межами України вісім своїх літаків, що на умовах мокрого лізингу обслуговують мережі різних європейських авіаперевізників.