Казахстан та Туреччина ведуть роботу з ратифікації міжурядової угоди про міжнародні мультимодальні вантажоперевезення. Для врегулювання всіх питань виконання угоди планується створити спільний комітет розвитку перевезень.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Проект закону про ратифікацію угоди спрямований на спрощення вантажних перевезень з використанням різних видів транспорту та розвиток торговельно-економічного співробітництва між Казахстаном та Туреччиною. Ратифікація угоди дозволить збільшити обсяги перевезень вантажів між двома країнами автомобільним, залізничним та водним транспортом.

За словами заступника міністра транспорту країни Сатжана Аблалієва, документ передбачає регулярні залізнично-поромні операції на Каспійському морі, надання відповідних зв'язків та транзитних послуг на залізничних лініях, що сполучають держави, зокрема, для міжнародних контейнерних блок-поїздів, а також визначає умови перевезення вантажів країн з урахуванням правил митного оформлення.

"В даний час ми ведемо роботу зі скорочення термінів доставки вантажів із Китаю до Європи через комбінований Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут. У ньому задіяно залізничний, автомобільний та водний транспорт. Вже сьогодні терміни проходження вантажів та доставки товарів за маршрутом скорочено до 19-23 днів, з них 6 днів - територією Казахстану. Це вдвічі швидше, ніж минулого року. Ця угода вплине на розвиток ТМТМ", - сказав Сатжан Аблалієв.