В останні тижні росіяни почали скаржитися на те, що громадян цієї країни-агресора в Туреччині масово перестали допускати на авіарейси в напрямку країн Латинської Америки. Зокрема, це стосується рейсів Turkish Airlines до Мексики, Аргентини та Бразилії.

Як пише ЦТС, нещодавно в російських соцмережах повідомлялося про випадок, коли у Стамбулі працівники Turkish Airlines не дозволили посадку на літак, який відлітав до Мексики, вісьмом пасажирам з рф.

Видання Комерсант повідомляє, що ситуація має масовий характер. Згадана турецька авіакомпанія почала знімати росіян з рейсів до Мексики, Аргентини та Бразилії ще з кінця лютого. Мова, імовірно, йде вже про декілька тисяч громадян країни-агресора, яким відмовили в перельотах. Росіяни скаржаться, що відмовляють їм, нібито, по різним, на їхній погляд, необґрунтованим причинам.

Найчастіше це роблять співробітники компанії Gzen Security. Саме ця фірма відповідає у Стамбулі за допуск пасажирів на рейси Turkish Airlines. Згідно зі скаргою двох російських пасажирів, співробітники Gzen Security не пропустили їх на літак до Канкуну, заявивши їм лише: "Russian No".

Зараз МЗС росії намагається владнати ситуацію, звернувшись, зокрема, до компетентних органів Мексики та МЗС Туреччини за роз’ясненнями. Тим часом росіянам рекомендували не літати до країн Латинської Америки рейсами Turkish Airlines.