Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо в рамках зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем повідомив, що Словаччина зацікавлена у питанні розвитку проектів залізничного сполучення між країнами.

Про це пише ЦТС з посиланням на Урядовий портал.

Зокрема, важливою є розбудова інфраструктури колії 1520 мм європейського стандарту від станції Ужгород до станції Ганіска-при-Кошице.

Також прем’єр-міністри України та Словаччини обговорили питання економічної, енергетичної, аграрної співпраці. 

Шмигаль наголосив, що односторонні заборони на імпорт української аграрної продукції є непрагматичним та непотрібним інструментом. Він нагадав, що Уряд запровадив процедуру верифікації та погодження експорту окремих сільськогосподарських груп товарів до низки держав-членів ЄС, у тому числі до Словаччини.

"Це той крок на зустріч, який зробила Україна для наших європейських сусідів. Тепер ми очікуємо кроки у відповідь. Тому закликав Уряд Словаччини зняти односторонні обмеження на імпорт. Очевидно і доведено, що українські аграрії не є загрозою для словацького ринку", - підкреслив він.

Крім того, прем’єр-міністр України наголосив на важливості не допускати сценаріїв блокування кордону й пунктів пропуску. За його словами, Україна розраховує на підтримку Словаччини у питанні продовження "транспортного безвізу".