Уряд Іспанії схвалив створення логістичної компанії Train Port Barcelona, ​​до функцій якої входить розвиток інфраструктури та управління перевезеннями в транспортному вузлі, що обслуговує порт Барселони.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Відомо, що половина капіталу Train Port Barcelona належить іспанському оператору залізничної інфраструктури Adif і порту Барселона. Склад інших учасників не названо.

Визначено об'єкти діяльності Train Port Barcelona. Це залізничний вокзал Кан-Туніс, логістичний термінал La Llagosta та мультимодальні термінали в порту Барселони.

У сферу відповідальності компанії входить робота центру управління перевізним процесом у порту Барселони, а саме планування та координація залізничного сполучення між станцією Кан-Туніс та терміналами порту Барселони.

Новостворена компанія побудує та експлуатуватиме протягом 50 років на умовах концесії мультимодальний термінал площею 13,8 га у порту Барселони. Він включатиме чотири залізничні колії, вантажний (з двома козловими кранами) та контейнерний майданчик. Інвестиції в цей проект оцінюються 22 млн євро.

Train Port Barcelona також візьме в управління на умовах оренди терміном 50 років логістичний термінал Ла-Льягоста, розташований за 20 км від порту.

Проект реконструкції терміналу передбачає будівництво чотириколійної залізничної інфраструктури, вантажної (також із двома козловими кранами) та контейнерного (14,5 га) майданчиків. Загальний обсяг інвестицій у цей проект на першому етапі становить 25 млн євро.