Федеральні залізниці Австрії (ÖBB) замовили у компанії Siemens Mobility перші 70 поїздів Mireo згідно з рамковим договором, укладеним у серпні 2023 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Цей договір передбачає постачання до 540 поїздів Mireo різних модифікацій на суму понад 5 млрд євро.

Перше замовлення охоплює електропоїзди трьох модифікацій, розраховані на швидкість до 160 км/год.

У вагонах поїзда передбачені кондиціонери, Wi-Fi, безбар'єрний доступ до салонів, електричні розетки для підзарядки мобільних пристроїв, кріплення для лиж та сноубордів, зони для розміщення інвалідних та дитячих колясок, а також до 30 велосипедів.

Спеціально для ÖBB ширину вагонів потягів Mireo збільшать.

Контракт вартістю понад 800 млн євро передбачає постачання 11 поїздів завдовжки 73 м та 28 поїздів завдовжки 106 м для місцевих сполучень у різних федеральних землях Австрії. Ще 31 поїзд завдовжки 106 м призначений для далеких пасажирських перевезень в альпійських регіонах країни. Усі поїзди обладнають європейською системою керування рухом поїздів.

Кузови вагонів виконають із алюмінію. У поїздах будуть використані компактні та легкі візки SF7500 з розміщенням буксових підшипників усередині колісної пари, що дозволяє звільнити більше простору для обладнання, що монтується під кузовом, підвищити плавність ходу та створити комфортніші умови для пасажирів у салоні.