Українське Дунайське пароплавство законтрактувало перші 10 головних двигунів для самохідних суден в рамках контракту з австрійською верф’ю ÖSWAG на їх модернізацію.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію УДП.

Зазначається, що ÖSWAG завершила розробку проекту модернізації суден типу "Капитан Антипов".

"Відповідальний етап - вибір та закупівля головних двигунів. Є низка відомих світових виробників, які пропонують надійну та сучасну техніку. Проте більшість не готові виконати замовлення раніше ніж за рік і навіть півтора", - зазначили в пароплавстві. 

Перші модернізовані судна мають бути готові наступного року, щоб за їх прикладом масштабувати проект та модернізувати увесь тяговий флот УДП.

"Тому прийняли рішення зупинитись на двигунах відомого японського бренду. Це надійна та перевірена техніка з оптимальним співвідношенням ціна/якість. Крім того, в Україні наявні мінімум дві сертифікованих компанії, які забезпечують її сервісне обслуговування", - додали в УДП.

Відповідно до умов контракту, вже в квітні двигуни мають поставити.

Заміна двигунів виконуватиметься в Австрії на верфі ÖSWAG, де будували для УДП цю серію суден ще за часів СРСР (після понад 40 років експлуатації судна майже в ідеальному стані і зможуть пропрацювати ще мінімум такий же термін). Крім того, ÖSWAG має досвід модернізації старого дунайського флоту - як вантажного, так і пасажирського.

"Задача інженерів - провести "пересадку" таким чином, щоб це не вплинуло на ходові якості судна, адже нові мотори більш потужні, але важать менше. Крім того, двигуни мають дообладнати для відповідності екологічним вимогам Stage5", - зазначили в пароплавстві.

Перше судно під модернізацію наразі вже підняте на сліп Кілійського заводу.  УДП підготує його до відправки в Австрію, куди самохідка вирушить своїм ходом.