Німеччина продовжує імпортувати значну кількість нафтопродуктів, виготовлених з російської нафти. Зокрема, імпорт здійснюється через Індію.

Як пише ЦТС з посланням на Економічну правду, про це пише німецький Spiegel, що наводить дані Федерального статистичного управління Німеччини.

Ці дані свідчать, що імпорт нафтопродуктів з Індії збільшився більш ніж у 12 разів за перші сім місяців 2023 року порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Імпорт з Індії "в основному складався з газойлів, які використовуються для виробництва дизельного або пічного палива", пояснили статисти. Індія виробляє ці газойлі з сирої нафти, яку країна закуповує у великих кількостях у росії.

Відзначимо, що на тлі західних санкцій проти рф через війну останньої проти України, Індія стала одним з великих ринків, на який країна-агресор переорієнтовує свій експорт. Так, після початку російського вторгнення в Україну Індія значно збільшила імпорт російської нафти. Її частка на індійському ринку збільшилася до рекордного високого рівня - 23% (до війни цей показник становив лише 2%). Індія стала найбільшим покупцем нафти з росії після Китаю.

Купуючи російську нафту, Індія переробляє її та у вигляді готових нафтопродуктів продає до країн ЄС.

Що ж до Німеччини, то після того як другий етап нафтового ембарго ЄС набув чинності, прямі постачання нафти з рф до цієї країни були припинені.